BiTCOiN
BTC

ICO dolandırıcılığından korunmak için ne yapmalı?

ICO dolandırıcılığından korunmak için ne yapmalı?

Bu çok iyi bir soru. Burada Dr. Gregory House’dan bir alıntı yapmamıza izin verin: Herkes yalan söyler! Elbette iyi insanlar da var ve ama sayıları görece daha az. Mesela Condido adlı bir girişim 375.000 dolar topladı ve bir anda sırra kadem bastı. Web siteleri silindi ve hiç kimse kurucularını bulamıyor. Eski kafalı hırsızlar, suratlarına külotlu çorap geçirip en yakın bankaya gidedursun, şimdilerde evden dışarı çıkmadan benzer soygunları yapmak mümkün.

Peki, ne yapmak lazım?


Sahte ICO’lardan uzak durmanızı sağlayacak adımlar:

  1. İsimsiz geliştirici ekip: Tamam, sistem tamamen merkezsiz biçimde çalışıyor ve düzenlemelere uymak gibi şart yok. Ama yine de insan parasını tamamen bir yabancının eline verir mi? En azından kurucuların kim olduğunu bilmek lazım.
  2. Fazlasıyla iyi bir teklif: Unutmayın ki, fare bedava peynirin tadını sadece bir kere çıkarabilir. Eğer projenin gelir yüzdesi, inandırıcılık seviyesini zorlayacak ölçüde yüksekse, bunun için çok iyi bir sebebi olmalı. Aksi halde, bu peynirde tuzak var demektir.
  3. Yol haritası net değil: Eğer proje, işini ciddiye alan bir ekip tarafından hazırlanmışsa, en azından bir sonraki yıl için detaylı yol haritası bulunmalıdır. Web sitesinde yazılanlar “havalı, çok havalı, aşırı derecede havalı – ne duruyorsun, bize güven ve paranı ver” sloganları ile doluysa muhtemelen birkaç kez kere düşünmelisiniz.

xrp alma zamanı, ripple alınır mı, dilan polat kripto