BiTCOiN
BTC

En yaygın kripto para birimleri

En yaygın kripto para birimleri

  • Bitcoin — Her şeyi başlatan ilk kripto para birimi
  • Ethereum — Geliştiricilerin Bitcoin ile çalışmayan farklı dağıtık uygulamalar ve teknolojiler oluşturmalarını sağlayan bir para birimi.
  • Ripple — Diğer çoğu kripto para biriminin aksine işlemlerde ağ genelinde mutabakatı sağlamak için blockchain kullanmıyor. Onun yerine, tekrarlanan bir mutabakat süreci uygulanıyor ki bu durum onu Bitcoin'den daha hızlı hale getirirken aynı zamanda saldırılara daha korunmasız hale getiriyor.
  • Bitcoin Cash — En büyük Bitcoin madenciliği şirketi ve aynı zamanda ASIC'in Bitcoin madenciliği çiplerinin üreticisi tarafından desteklenen Bitcoin'in bir koludur. Sadece birkaç aydır piyasada bulunmasına rağmen piyasa değeri açısından ilk beş kripto para arasında yerini aldı.
  • NEM — Emek ispatı (PoW) algoritmasını kullanan çoğu kripto para biriminin aksine NEM, kullanıcılarının coin satın almak için ellerinde halihazırda coin bulundurmasını gerektiren önem ispatını (PoI) kullanır. Kullanıcıları birikimlerini kullanmaya teşvik eder ve kullanıcının NEM ağındaki genel önemini tespit etmek amacıyla işlemleri takip eder.
  • Litecoin — Bitcoin'in ''dijital altın'' imajına karşılık olarak ''dijital gümüş'' olması amacıyla yaratılmış bir kripto para birimi. Bitcoin'in bir koludur fakat Bitcoin'in aksine dört kat daha hızlı blok üretimine ve Bitcoin'in dört katı kadar (84 milyon) coin üretimine olanak sağlıyor.
  • IOTA — Bu kripto para biriminin buluşu olan defter teknolojisinin adı ''Tangle'' ve para transflerinde göndericinin iki gönderimi onaylayan bir emek ispatı yapmasını gerektiriyor. Bu şekilde IOTA madencileri süreçten çıkarmış oldu.
  • NEO — Her türden finansal sözleşmelerin ve üçüncü parti dağıtık uygulamaların geliştirilmesine olanak sağlayan bir akıllı sözleşme ağı. Ethereum ile çoğunlukla ortak amaçlara sahip olmakla birlikte Çin'de geliştirildiği için, Çin'in yasa düzenleyicileri ve yerel şirketleriyle gelişen ilişkiler sebebiyle bir avantaj elde edebilir.
  • Dash — İki katmanlı bir ağ. İlk seviyede ağı koruyan ve işlemlerin kaydını tutan madenciler bulunurken ikinci seviyede işlemleri aktaran ve InstantSend, PrivateSend tipi işlemleri mümkün kılan ana düğümler bulunuyor. İlk seviye Bitcoin'den çok daha hızlı, ikinci seviye ise tamamen anonim. 
  • Qtum — Bitcoin ve Ethereum'un teknolojilerinin birleşimiyle oluşan ve iş uygulamalarını hedef alan bir para birimi. Ağ, Bitcoin'in güvenilirliğini artırırken çoğunlukla Ethereum ağında kullanılan akıllı sözleşmelerin ve dağıtık uygulamaların kullanımına olanak sağlıyor.
  • Monero — Özel işlem imkanlarına sahip, açık ve gizlilik odaklı prensipleri nedeniyle oldukça aktif olarak kullanılan bir kripto para birimi.
  • Ethereum Classic — Ethereum'un orijinal bir versiyonu. Bölünme, orijinal Ethereum'u geliştirerek oluşturulan merkezi olmayan, otonom bir organizasyon hacklendikten sonra gerçekleşti.







xrp alma zamanı, ripple alınır mı, dilan polat kripto