BiTCOiN
BTC

Çin’de Buterin

Çin’de Buterin

Çin hükümetinin Bitcoin ve diğer kripto paralara ilişkin katı ve çelişkili duruşuna karşın, ülke çapında hem küçük hem büyük şirketler blockchain teknolojisini ve Ethereum platformunu kullanmaya başlamış durumda. Vitalik’in kişiliği de bu gelişmede önemli bir rol oynuyor, zira telefonundaki bir uygulama sayesinde sadece birkaç ayda Çince öğrenmeyi başarmış.

Çin’de, Ethereum kurumsal seviyelerde araştırma ve entegrasyon halinde. Örneğin, Çin’in önde gelen üniversitelerinden Peking Üniversitesi, Ethereum Laboratuvarı kuruyor, bu da Çin tedarik zinciri ve enerji piyasasında protokol geliştirmeleri ve uygulamaları için kullanılacak. Çin Banknot Basım ve Madencilik Şirketi’nin alt kolu olan Çin Darphanesi, Çin Yuanını dijitalleştirmek için Ethereum’un ERC20 tokeniyle ve akıllı sözleşmelerle deney yapıyor. Bazıları EEA’nın kurucusu olan birçok firma da kaynaklarının ve iş gücünün ciddi kısmını Ethereum platformunun çeşitli yönlerini araştırmaya harcıyor.

Mayıs 2016’da, 11 bölgesel emtia borsası, hisse senedi borsası ve finansal varlık borsası ChinaLedger Alliance’ı kurdu. Bu birliğin amacı ise, Çin’in farklı mevzuat yönetmeliklerine uygun bir şekilde geliştiriciler için açık kaynaklı bir blockchain protokolü kurmak. Çin Menkul Kıymetler Birliği’nin İnternet Komisyonu, Vitalik Buterin de dahil Blockchain topluluğunun öne çıkan isimlerinin danışmanlığında çalışıyor.

Ek olarak, Vitalik aynı zamanda sadece blockchain üzerinden çalışan firmalara yatırım yapan, Çin’de kurulan ilk ve en büyük firma olan Fenbushi Venture Capital’da da Komadite Ortak.

xrp alma zamanı, ripple alınır mı, dilan polat kripto